Slagroom + muffinvorm: met dit simpele trucje maak je in no-time de leukste wintersnacks

De simpelste ideeën blijken vaak het leukst, en deze winterse slagroomtraktatie bewijst dat helemaal. Met maar een handvol ingrediënten tover je schattige smeltende sneeuwpopjes tevoorschijn, precies goed om bovenop een dampende koffie of chocolademelk te leggen. Ze zien er gezellig uit én geven je drankje een romige, zoete boost die helemaal past bij winter en de feestdagen.

Het fijne: je hoeft niks ingewikkelds te doen. Met slagroom, marshmallows en een beetje chocolade heb je in no time een hele voorraad sneeuwpopjes die je gewoon in de vriezer bewaart.

Zo maak je smeltende sneeuwpopjes

  1. Spuit wat slagroom in een muffinvorm zodat je nette, ronde schijfjes krijgt.

  2. Leg in het midden van elke toef slagroom een marshmallow als hoofd.

  3. Teken oogjes, een mond en knoopjes met gesmolten chocolade.

  4. Laat de vorm in de vriezer opstijven zodat de slagroom stevig wordt en de popjes mooi op hun plek blijven.

Na een paar uur heb je stevige, kant-en-klare sneeuwpopjes die je direct kunt gebruiken.

Serveer-tip

Leg een sneeuwpopje op een mok hete chocolademelk of koffie. De slagroom smelt langzaam weg, de marshmallow zakt rustig de drank in en de chocolade zorgt voor extra smaak. Het oogt superfeestelijk en tilt elk warm drankje direct naar een hoger niveau.

Deze winterse snack is geweldig om samen met kinderen te maken, perfect voor een knusse middag en een toffe, feestelijke touch in de decembermaand. Makkelijk, creatief en stiekem heel erg lekker.

@lisettelubbers

Zo leuk deze slagroom sneeuwpopjes voor op je hete koffie of chocolademelk. Super easy! ⛄️🍫 #sneeuwpop #kerst #traktatie #snowman #chocosnowman

♬ Rockin’ Around The Christmas Tree – Brenda Lee

Scroll naar boven