Heb je er ooit bij stilgestaan hoe je op een andere manier eieren kunt klaarmaken dan op de standaard kookplaat? Hier zijn een paar verrassende methoden die je makkelijk kunt toepassen, zelfs als je geen keukenprins bent. Het is niet alleen heel eenvoudig, maar ook een leuke manier om nieuwe dingen te proberen in de keuken. Bekijk deze vijf leuke manieren om eieren te maken: van ei pocheren op drie verschillende manieren tot een magnetron-omelet en meer.
1. Koffiezetapparaat
De eerste stap in deze culinaire ontdekkingsreis begint met je koffiezetapparaat. Ja, echt waar! Je kunt eieren koken met je koffieapparaat. Vul gewoon de machine met water zoals gebruikelijk en leg de eieren in de koffiepot. Als het water erdoorheen is, laat je de eieren nog tien minuten in het hete water zitten. Het resultaat? Perfect gekookte eieren die je makkelijk kunt pellen.
2. Omelet in een mok
Zin in roerei? Probeer eens een magnetron-omelet in een mok! Het klinkt misschien gek, maar het is heel gemakkelijk. Vet eerst een mok in met boter die tegen hitte kan. Breek dan een ei in de mok en voeg je favoriete kaas, groenten of andere extraatjes toe. Zet de mok een minuut in de magnetron, haal hem eruit, roer even, en herhaal dit tot je heerlijk roerei hebt.
3. Prik in het eigeel en voorkom explosies!
Dacht je dat eieren niet in de magnetron konden? Wel dus! Maak de magnetronplaat warm, voeg een beetje boter toe en tik dan een ei los boven de plaat. Vergeet niet de dooier door te prikken met een mes, anders explodeert het ei en sta je schoon te maken.
4. Pocheren
Een ei pocheren klinkt misschien lastig, maar met deze methode gaat het altijd goed. Giet een ei in een met boter ingevet plastic boterhamzakje, maak het zakje dicht en leg het in heet water. Even koken, en voilĂ , je hebt een gepocheerd ei!
5. Een ei scheiden
Als je ooit hebt geworsteld met het scheiden van eieren, hier is een handige truc. Breek een ei op een bord en gebruik een lege plastic fles. Hou de opening van de fles boven de dooier, knijp in de fles en laat hem dan los. De luchtdruk zuigt de dooier op, zodat je makkelijk een keurig gescheiden ei krijgt!