Verwachte prijsstijgingen in 2021

Vanaf de zomer zouden er voldoende Nederlander hun corona vaccinaties gehad moeten hebben. En dan wordt het tijd dat we ons gewone leventje weer oppakken. En daar horen natuurlijk ook het reizen en het uitgaan bij. De horeca zal het naar verwachting zeker drukker gaan krijgen. mensen willen immers weer genieten. De ondernemers in de horeca zullen ons graag verwelkomen maar zij zullen nog steeds extra veiligheidsmaatregelen moeten treffen. Ook is bekend geworden dat de bierbrouwers de prijs van een fust bier met 3,5 % verhogen. Deze extra kosten zal de horeca in ieder geval aan de gasten moeten doorberekenen waardoor de prijzen in deze sector zullen stijgen.

Omdat veel mensen het nu nog niet aandurven om naar het buitenland te gaan, zullen veel mensen hun vakantie in Nederland door willen brengen. Dit drijft de vraag naar bijvoorbeeld vakantiehuisjes en hotelkamers op. Daarmee zullen de prijzen van deze accommodaties stijgen. Het CBS meldde in 2020 overigens al een stijging van 12% van de prijzen op de vakantieparken. Wie toch naar het buitenland wil vliegen krijgt in ieder geval te maken met een extra vliegtax van 7,50 euro.

Ook is het te verwachten dat kappers hun gederfde inkomsten en extra gemaakte kosten vanwege corona door zullen berekenen in de tarieven.