de terrassen zijn weer geopend
terrassen in Vlissingen

Wat een heerlijk gevoel: weer genieten op de terrassen

Na bijna een haf jaar was het dan zover: op 28 april 2021 gingen de terrassen weer open. De horeca medewerkers hadden lang naar dit moment uitgekeken omdat ze weer blij zijn om hun gasten te verwelkomen. Vaak waren ze dagen van te voren al in de weer om de terrassen in te richten. Wel was men wat hier en daar wat onwennig. Logisch ook: sommige zaken hadden te maken met nieuw personeel,  het terras had een andere indeling gekregen, de menukaart was aangepast of hoe moet je voldoen aan alle gestelde voorwaarden.

Zo mogen de terrassen alleen open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. En per terras zijn maximaal vijftig gasten toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij iedereen tot hetzelfde huishouden behoort. De tafels moeten op 1,5 meter afstand van elkaar staan, tenzij er kuchschermen tussen worden gezet. Na een checkgesprek moeten de gasten worden geregistreerd en er dient te worden gereserveerd.

En dat laatste gebeurde ook vaak ter plekke omdat het bij de start om 12.00 uur nog niet storm liep. Gaandeweg kwamen er steeds meer mensen die wilden genieten van een drankje op een terras. Vanwege het mooie weer maakten velen daar gebruik van, hoewel het nergens, ook niet in de grote steden, te druk werd.