lekker voordelig reizen

Op naar Duitsland!

Vanaf 1 juni 2022 zal het toerisme naar Duitsland ongetwijfeld gaan toenemen. Nederlanders die altijd wel te vinden zijn voor een voordeeltje zullen nu eerder voor een uitstapje richting Duitsland kiezen. Dit met dank aan de Duitse regering die maar liefst 15 miljard euro steekt in een pakket maatregelen die er voor moeten zorgen dat burgers gecompenseerd worden voor de hoge energieprijzen. En het leuke is dat wij als toeristen mee profiteren. Op naar Duitsland!

Een van de maatregelen is het aanbieden van een spotgoedkoop OV-ticket. Voor slechts 9 euro kan iedereen in een maand gebruik maken van al het openbaar vervoer, met uitzondering van de intercity en ICE-treinen. Deze actie geldt voor de maanden juni, juli en augustus. Tickets kunnen vanaf vandaag o.a. besteld worden via de app DB Navigator.

Ga je toch liever met je eigen auto naar Duitsland voor een (korte) vakantie of dagtripje? Ook dan is het interessant voor jouw portemonnee. Vanaf 1 juni a.s. betaal je voor een liter benzine zo’n 50 cent per liter minder dan in Nederland. De Duitse regering neemt de tijdelijke accijnsverlaging (naar verwachting gedurende drie maanden) voor haar rekening. Diesel rijders hebben helaas maar een gering voordeel en de verlaging geldt niet voor LPG-rijders.

Ook de pomphouders aan de Nederlandse kant van de Duitse grens zullen niet blij zijn, want de Duitse maatregelen kost hen veel omzet. Gelukig is er één troost: vooralsnog gelden de maatregelen tot 1 september 2022.