Enorme vraag naar campers in Nederland

Uit gegevens van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) blijkt dat de vraag naar campers enorm is toegenomen. Het RDW heeft momenteel meer dan 150.000 campers op kenteken gezet. Dat is maar liefst twee keer zoveel als tien jaar geleden. Het afgelopen kwartaal zag de KCI een stijging van 28% bij de verkoop van nieuwe campers en in maart van dit jaar een toename van maar liefst 44%.

Deze groei heeft niet alleen te maken met een toenemende drang naar vrijheid en onafhankelijkheid bij de vrije tijdsbesteding. De coronapandemie heeft dit de groei nog eens versterkt omdat je met een camper relatief veilig, in je eigen bubbel, op vakantie kunt gaan.

Overigens zijn niet alleen nieuwe campers populair, ook op de occasionmarkt doen kampeerwagens het goed. Volgens branchevereniging BOVAG doen ze het zo goed, dat ze op het punt staan om het aantal caravans voorbij te streven. Opvallend is ook dat steeds meer jongeren van 26 tot 35 jaar een camper aanschaffen. Uit de cijfers blijkt dat het bezit ervan in die leeftijdscategorie met een bijna een kwart is toegenomen.